Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool “demolirao” City na Etihadu

2EAC59B400000578-3328508-image-a-63_1448133852245

Fudbaleri Liverpoola savladali su na Etihadu Manchester City sa 1:4 u derbiju 13. kola Premiershipa.

Pobjedu ekipi Jurgena Kloppa donijeli su autogolom Mangala u sedmom minutu, u 23. u strijelce se upisao Coutinho, a devet minuta kasnije i Firminho.

Aguero je u 44. minutu smanjio rezultat na asistencijuu srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, a tačku na susret stavio je Škrtel desetak minuta prije kraja.

Građani su propustili priliku da se izdvoje na čelu tabele šamponata Engleske, pa su ostali na 26 bodova, dva manje od vodećeg Leicestera. Liverpool se popeo na deveto mjesto i sada ima 20 bodova.


Manchester City 1-4 Liverpool HD – All Goals… by zidanekrisz

Mangala je na tragičan način doveo protivnika u vodstvo u sedmom minutu. Coutinho je dodao loptu Firminhu po lijevoj strani, a on iz mrtvog ugla ubacio loptu u peterac, tamo je bio Mangala koji loptu sprovodi u svoju mrežu.

Brazilski tandem i u nastavku odlično je funkcionisao, ovoga puta Firminho je Coutinhu sa desne strane dodao loptu, a on je iz sumnjive pozicije zatresao mrežu.

Već poslije pola sata igre domaći su bili dotučeni. I za treći gol Liverpoola zaslužni su isti fudbaleri. Prvo je petom Can dodao Firminhu, a on zatim Coutinhu, koji loptu ubacuje u praznu mrežu, jer je Hart prethodno pokušao Firminhu da oduzme loptu.

Pogodak za City stigao je u finišu prvog poluvremena, kada je nakon dodavanja Kolarova, Aguero zatresao mrežu sa oko 20 metara.

Tačku na meč stavio je Škrtel sjajnim volejom iz okreta. Liverpool je do kraja imao još nekoliko prilika za ubjedljiviju pobjedu, ali je totalnu katastrofu spriječio golman Hart.