Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool “iskeširao” 80 miliona za Coutinhovu zamjenu?

lemar

Temperatura na fudbalskoj pijaci dostiže tačku ključanja, počelo je ludilo finiša prelaznog roka. U naredna četiri dana će sijevati transferi na sve strane, a pravi zemljotres se očekuje na Anfieldu. Liverpool će odigrati jednu od ključnih uloga do četvrtka u ponoć.

Izgleda da se Liverpool pomirio s prodajom Philippea Coutinha u Barcelonu, ali i da je našao prilično dobru zamjenu. Posljednje vijesti iz Francuske glase da su Redsi ponudili Monacu čak 72.000.000 eura za sjajnog ofnazivnog vezistu Thomasa Lemara. Plus dodatnih 8.000.000 eura kroz bonuse.

Lemar se cijelo ljeto pominjao kao velika želja Arsena Wengera koji je slao tri ponude za Lemara u Kneževinu, ali je sva tri puta odbijen. Posljednji put je nudio 50.000.000 eura, ali iz Monaca su poručili da reprezentativac Francuske nije na prodaju.

Međutim, sada je na stolu skoro 80.000.000 eura i to je ponuda koju nije lako odbiti. Pogotovo što igrač ima želju da pređe u Premijer ligu.

Međutim, ni Monacu nije svejedno. Prodali su Bernarda Silvu, Benjamina Mendyja, Tiémouéa Bakayokoa i Kyliana Mbappéa koji je pred transferom u PSG. Odlazak Lemara bi prilično pogodio tim i planove trenera Leonarda Jardima. Ali sa druge strane, ovo je nevjerovatna prilika za zaradu s obzirom da je Lemar plaćen samo 4.000.000 eura kada je dolazio.

Liverpool i Monaco će morati brzo da se dogovore jer se Lemar očekuje na okupljanju reprezentacije Francuske u Klerfontenu, a selektor Deschamps je ranije najavio da osim Mbappea neće dozvoliti ostalim reprezentativcima da izlaze iz trening kampa u finišu prelaznog roka.

Moguće je da Lemar do večeras potpiše za Liverpool.