Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool kod Leicestera došao do prve gostujuće pobjede

liverpool

Nogometaši Liverpoola u posljednjem su susretu subotnjeg programa engleskog nogometnog prvenstva u gostima svladali Leicester City rezultatom 3:2.

Liverpool je poveo 2:0 preko Mohameda Salaha (15’) i Philippea Coutinha (23’). Shinji Okazaki smanjio je na 2:1 u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a Liverpool je ponovno pobjegao na dva razlike pogotkom Jordana Hendersona (68’).

Jamie Vardy u 69. minuti smanjio je na 3:2. Samo četiri minute kasnije Vardy je mogao do izjednačenja, ali njegov jedanaesterac odbranio je Simon Mignolet.

Bila je to prva gostujuća prvenstvena pobjeda Liverpoola ove sezone zahvaljujući kojoj su se popeli na peto mjesto Premier lige.

Ranije u subotu vodeće ekipe lige upisale su pobjede. Manchester City s visokih 5:0 pobijedio je Crystal Palace na svom terenu, Manchester United je kod Southmaptona došao do pobjede 1:0, dok je Chelsea u gostima bio bolji od Stoke Cityja 4:0.

U ostalim susretima 6. kola Tottenham je kao gost bio bolji od West Hama 3:2, Everton je kući s 2:1 pobijedio Bournemouth, Watford je istim rezultatom u gostima svladao Swansea, dok su Burnley i Huddersfield odigrali utakmicu bez golova.

Na tabeli Premiershipa vodeće ekipe Manchester City i Manchester United imaju po 16 bodova, treći Chelsea 13, a četvrti Tottenham, peti Liverpool i šesti Watford po 9 bodova.