Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđene glasine

Liverpool na prodaju, McGregor kaže da je zainteresovan

Conor McGregor

The Athletic javlja da je FSG angažirao dvije velike američke banke, Goldman Sachs i Morgan Stanley, kako bi im pomogle u procesu dok grupacija istražuje mogućnost prodaje

Glasine koje su se posljednjih dana zakotrljale engleskim nogometom pokazale su se istinitima.

Fenway Sports Group, vlasnici Liverpoola, spremni su prodati jedan od najpopularnijih svjetskih nogometnih klubova te iščekuju ponude zainteresiranih stranki.

“U posljednje je vrijeme bilo puno promjena vlasništva i glasina o promjenama vlasništva klubova u Premier ligi pa je neizbježno i da nas redovno pitaju o situaciji u Liverpoolu. FSG je često dobivao izraze interesa trećih strana da postanu dioničari Liverpoola. Već smo ranije rekli da bismo uzeli u obzir nove dioničare ako bi to bilo u najboljem interesu kluba. FSG je i dalje potpuno posvećen uspjehu Liverpoola na terenu i izvan njega”, stoji u saopštenju Fenway Sports Groupa, koja je vlasnik kluba od oktobra 2010. godine.

The Athletic javlja da je FSG angažirao dvije velike američke banke, Goldman Sachs i Morgan Stanley, kako bi im pomogle u procesu dok grupacija istražuje mogućnost prodaje nakon što je u 12 godina pod njihovim vlasništvom vrijednost kluba višestruko porasla.

Već se javilo mnoštvo zainteresovanih, makar samo na društvenim, a jedan od najpoznatijih mogućih kupaca je MMA superzvijezda Conor McGregor. Kontroverzni Irac, koji je ranije iskazivao interes za kupnjom Chelseaja, prije nego što ga je Todd Boehly kupio za 2,5 milijardi funti, kaže da je već krenuo u akciju.

“To bi bilo fantastično! Već sam zatražio informacije o ovome, čim sam čuo. Kakav preokret, kakav klub”, odgovorio je McGregor na Twitteru na pitanje fana hoće li kupiti klub s Anfielda.