Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nike"

Liverpool predstavio nove dresove i srušio internet stranicu fan šopa

redsi (1)

Novi Liverpoolov dres dizajnom podsjeća na početak devedesetih godina kad je na rubovima dresa imao tanke zelene linije koje su sad vraćene

Šampion Engleske Liverpool je službeno predstavio nove dresove za sljedeću sezonu koje od ove godine proizvodi Nike.

Novi engleski prvak omogućio je navijačima prednarudžbe novog dresa za domaće utakmice, zbog kojeg se nakratko srušila internet stranica fan šopa, a na ulazak u trgovinu čeka se i više od sat vremena.

Novi Liverpoolov dres dizajnom podsjeća na početak devedesetih godina kad je na rubovima dresa imao tanke zelene linije koje su sad vraćene.

“Recite nam ‘NIKAD’ i kad svijet misli da se to neće dogoditi, mi ćemo rasturiti”, slogan s kojim se Nike predstavio kao novi tehnički sponzor te je tako podsjetio na 30 godina čekanja na Liverpoolov naslov prvaka.

Nike će sljedećih pet godina opskrbljivati Liverpool opremom nakon što je to dosad činio New Balance. Ta kompanija je čak tužila Liverpool za navodno kršenje ugovora nakon što je dogovorio saradnju s Nikeom, ali je izgubila sudski spor.

Nike će godišnje plaćati Liverpoolu 40 miliona dolara, ali to je samo osnovna cifra bez ikakvih bonusa i postotaka od prodaje. Liverpool će dobiti 20 posto od svakog prodanog dresa, a s bonusima bi ugovor mogao vrijediti više od 100 miliona dolara po sezoni.