Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Liverpool se ovom Zvezdinom golu radovao više od srpskog prvaka

ben_gol_ss

Liverpoolu počasni gol koji je u porazu Zvezde kod Napolija za konačnih 1:3 srpskog prvaka u 57. minuti zabio kamerunski napadač El Fardou Ben Nabouhane znači daleko više nego Beograđanima

Drama u grupi C Lige prvaka dodatno je zakuhana rezultatima u predzadnjem, petom kolu. Liverpool, viceprvak Evrope, u veoma je teškom položaju nakon poraza 1:2 kod PSG-a, dok je Napoli domaćom pobjedom nad Crvenom zvezdom preuzeo prvo mjesto.

Prošlosezonski finalist Lige prvaka u takmičenju ostaje jedino ako u posljednjem kolu pobijedi Napoli na Anfieldu. I to će vjerovatno morati napraviti s dva gola razlike.

Jer Italijani imaju tri boda više od Liverpoola pred odlučujući dvoboj s njim, a u prvom međusobnom okršaju slavili su 1:0.

Liverpoolu za prolazak u konkurenciji s Napolijem od pobjeda u posljednjem kolu protiv tog kluba s jedan razlike odgovara samo ona od 1:0, jer bi u tom slučaju dva kluba imala istu gol-razliku, a engleska ekipa bi prošla dalje zbog više postignutih golova.

Zato Liverpoolu počasni gol koji je u porazu Zvezde kod Napolija za konačnih 1:3 srpskog prvaka u 57. minuti zabio kamerunski napadač El Fardou Ben Nabouhane znači daleko više nego Beograđanima.

Liverpool, prošlosezonski finalist, do osmine finala mogao bi i bilo kakvom pobjedom, ali jedino u kombinaciji s tim da Crvena zvezda u posljednjem kolu u Beogradu pobijedi PSG ili izbori remi.

U slučaju da PSG na Marakani osvoji samo bod, a Liverpool slavi protiv Napolija, onda bi francuski prvak ispao jer u tom trokutu Liverpool ima šest bodova, a Napoli i PSG po pet, s tim da su Talijani bolji u međusobnom duelu.