Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool slavio u derbiju protiv Arsenala

liverpool

Premiership nam je već u prvom kolu donio veliki derbi i pravu ludnicu od utakmice na Emiratesu gdje smo vidjeli ukupno čak sedam golova i slavlje Redsa od 4:3.

Utakmica je počela promašenim penalom Theoa Walcotta u 28. minuti, međutim samo dvije minute kasnije isti igrač se iskupio i pogodio za vodstvo Arsenala.

I kada se činilo da će ‘topnici’ na odmor s prednošću, Coutinho je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena s 25 metara fantastično pogodio iz slobodnog udarca preko živog zida za izjednačenje i veliku radost gostujućih navijača.

Liverpool je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i već u 49. minuti poveo. Wijnaldum je odlično na lijevoj strani zatvorio trokut pa prebacio na drugu stativu gdje je Lallana poslao loptu pored istrčalog Čecha. Redsi nisu stali na tome pa je tako Coutinho u 56. povisio na 3:1. Clyne je probio desnu stranu i uputio oštru loptu na peterac gdje je odlično utrčao Coutinho i ‘zakucao’ u mrežu pored nemoćnog stoperskog para i golmana domaćina.

Kakva predstava Redsa u nastavku! Nakon što su se već ionako desetkovanom Arsenalu ozlijedili Iwobi i Ramsey te umjesto njih ušli Oxlade-Chamberlain i Cazorla, Mane je napravio propuh po desnoj strani i u punom trku pretrčao dvojicu, ušao u sredinu i s nekih 12 metara sjajno opalio lijevicom u gornji suprotni kut. Međutim, Oxlade-Chamberlain je minutu kasnije odgovorio u sličnom stilu. Prošao je po lijevoj strani pa između Lallane i Clynea ušao u sredinu i pucao iskosa. Lovren je postavio nogu u blok, no lopta se podignula od njegove noge i prevarila Mignoleta koji je već padao na travu.

Smirilio se na trenutak nakon toga, a onda je Cazorla nabacio u 75. minuti, Chambers bio najviši u skioku za sedmi gol na ovoj utakmici i ukupno 4:3 za goste. Do kraja susreta bilo je još nekoliko prilika na obje strane, no rezultat se nije mijenjao. Ako se po jutru dan poznaje, barem kada su derbiji u pitanju, čeka nas izuzetno zanimljiva sezona u Engleskoj.