Fudbal

sponzor odbio isporučiti

Liverpool više nema dresova za prodaju i neće dobiti nove

05/07/2020

Oni su srušili klupski rekord i prodali 1,7 miliona dresova, što najbolje pokazuje koliko se klub preporodio dolaskom Jurgena Kloppa

Novi šampion Engleske Liverpool, narednih dana ostat će bez replika dresova koji su brojni navijači kupili nakon što je klub i zvanično postao prvak nakon 30 godina.

Tehnički sponzor Liverpoola je do sada bio New Balance, a kada su ih iz kluba kontaktirali i zatražili još dresova, njihov zahtjev je odbijen jer su Redsi raskinui ugovor s njima i od naredne sezone igrat će u opremi Nike.

Nema sumnje da će prodaja dresova i naredne sezone biti ogromna, posebno znajući da će Nike još više privući navijače Liverpoola i da je ovaj klub značajno uradio na svojoj popularnosti u zadnje vrijeme, a engleski mediji pišu kako Liverpool sigurno nema dovoljno zaliha da pokrije period do početka nove sezone.

Oni su srušili klupski rekord i prodali 1,7 miliona dresova, što najbolje pokazuje koliko se klub preporodio dolaskom Jurgena Kloppa, a očekuje se da narednih dana u klupskim online trgovinama nestanu i posljednji primjeri dresova koji su napravljeni za ovu sezonu, a koji će ostati upamćeni po osvojenoj tituli prvaka, prvoj nakon 30 godina.

Liverpool će sljedeće sezone od Nikea zarađivati oko 30 miliona eura po sezoni, što je ugovor manji od onog koji su imali s New Balanceom, no uz aktiviranje svih bonusa godišnja zarada bi trebala znatno skočiti i dosegnuti nekih 60 miliona eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.