Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool vodio protiv Arsenala 2:0, na kraju jedva spasio bod

Arsenal

Arsenal i Liverpool odigrali su na Emiratesu prvu utakmicu 19. kola Premiershipa koja je završila neriješenim rezultatom 3:3.

Poveo je Liverpool u 26. minuti golom Coutinha, a kada je Salah zabio za 2:0 u 52. minuti velika većina gledatelja pomislila je kako će to biti još jedan poraz ‘topnika’, no samo minutu kasnije Sanchez je pogodio za smanjenje rezultata. Bio je to prvi Arsenalov udarac u okvir gola Liverpoola nakon cijele njihove prošle utakmice u kojoj nisu uputili niti jedan udarac te uz ove 53 minute.

Samo tri minute kasnije Xhaka je opalio iz daljine, a lopta prošla ‘kroz glavu’ Mignoletu za 2:2. Nove dvije minute kasnije Ozil je pogodio za 3:2 i nevjerovatan preokret.

Bila je to sjajna akcija domaćih igrača u kojoj je Lacazette leđima okrenut golu petom kraj nemoćnog Lovrena dao sjajno za njemačkog reprezentativca koji je prebacio golmana gostiju.

U 71. minuti Firmino je opalio s ruba šesnaesterca, a loptu je samo na kratko obranio golman domaćih, no ona se otkotrljala u mrežu.

Do kraja susreta rezultat se ipak nije mijenjao, a treba spomenuti kako je u 84. minuti umjesto Coutinha ušao i Alex Oxlade-Chamberlain te tako prvi put zaigrao protiv svog dugogodišnjeg kluba.