Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rekord

Liverpool za godinu dana zaradio 142 miliona eura

liverpool

Liverpool je u protekloj sezoni igrao finale Lige prvaka zbog čega je od UEFA-e inkasirao 82 miliona eura

Engleski fudbalski prvoligaš Liverpool ostvario je u prošloj godini rekordnu zaradu, a ona je iznosila čak 125 miliona funti (142 miliona eura), javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz kluba sa Anfielda navedeno je kako je Liverpool 31. maja 2018. godine ostvario zaradu od 142 miliona eura, a ona se odnosi na period od godinu dana prije oporezivanja. Britanski mediji navode kako je svjetski rekord u zaradi jednog kluba.

Godišnji računi kluba za financijsku godinu do 31. maja 2018. godine pokazuju da je dobit prije oporezivanja porasla za više od 300 posto, sa 45,4 miliona na 142 miliona eura, unatoč rekordnih 216 miliona eura koje su uložene igrače.

Liverpool je u protekloj sezoni igrao finale Lige prvaka zbog čega je od UEFA-e inkasirao 82 miliona eura. Potom je Brazilca Philippea Coutihoa prodao Barceloni uz odštetu od 161 milion eura.

Ono što je također, doprinijelo rastu dobiti engleskom klubu jeste i osam novih partnerstava, uključujući petogodišnji ugovor s kompanijom za financijske usluge koja je postala prvi sponzor kluba, navodi SkySports.