Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Atletico Madrid

Lodi se oporavio od COVID-19 i priključio se treninzima

lodi (1)

Španski mediji su ranije objavili da je Lodi bio negativan na COVID-19, nakon što je nekoliko dana proveo u izolaciji jer je bio pozitivan na testu

Renan Lodi, defanzivni fudbaler Atletico Madrida priključio se treninzima nakon što se oporavio od COVID-19, saopšteno je iz španskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Lodi je prošle sedmice bio pozitivan na testu na koronavirus, a nakon što je utvrđeno da se izliječio dozvoljeno mu je da nastavi s treninzima. Iz Atletico Madrida u petak su kazali da brazilski fudbaler trenira samostalno.

Španski mediji su ranije objavili da je Lodi bio negativan na COVID-19, nakon što je nekoliko dana proveo u izolaciji jer je bio pozitivan na testu.

Fudbalski klubovi u Španiji nakon dva mjeseca su se vratili treninzima u klupskim kampovima. Zasad su treninzi individualni i obavljaju se u grupama, kako bi mogli poštovati socijalnu distancu.

Nedavno su iz Profesionalne fudbalske lige (LFP), pod čijom ingerencijom su prva i druga španska liga, objavili kako planiraju da se sezona nastavi 12. juna.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, a očekuje se da bi se mogla nastaviti početkom juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lider na tabeli bila je Barcelona s 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.