Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lončar otkrio šta je presudilo da se odluči za Rijeku, a ne za neki drugi klub

siroki-sarajevo

Bh. internacionalac Stjepan Lončar novi je član Nogometnog kluba Rijeka. Nedavno je potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost produženja na još dvije. Reprezentativac naše zemlje u Rijeku je stigao iz Širokog Brijega.

– Čast i zadovoljstvo je nositi dres Rijeke. Znam gdje sam došao. Bilo je interesa drugih klubova, ali sam izabrao Rijeku jer se radi o kvalitetnoj ekipi, koja ima kvalitetnog trenera. Došao sam napredovati, rekao je Lončar koji je već odradio dva treninga s Rijekom.

– Rijeka već dugo igra na vrhunskom nivou, što je potvrdila nastupima u kvalifikacijama za Ligu prvaka i u grupnoj fazi Evropske lige. Bit će i ove sezone borba s Dinamom, Hajdukom i Osijekom… Želim se boriti za naslov prvaka, dodao je Lončar koji je nosio dres svih uzrasnih reprezentacija Bosne i Hercegovine.

– Pričao sam s Damirom Zlomislićem i Ivanom Krstanovićem. Ja sam već bio odlučio doći u Rijeku, a oni su mi kasnije rekli sve najbolje i samo potvrdili moju odluku. Čekaju nas pripreme, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti, zaključio je Lončar.