Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lopetegui: Jučer je bio najtužniji dan, danas sam najsretniji na svijetu

trener reala novi

Julen Lopetegui (51) svečano je predstavljen na “Santiago Bernabeuu” kao novi trener Real Madrida, javlja Anadolu Agency (AA).

Lopetegui je na predstavljanje stigao u pratnji porodice, a prije same konferencije za medije fotografisao se s predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

Španski stručnjak je s Realom potpisao trogodišnji ugovor, nakon čega je uoči samog početka Svjetskog prvenstva u Rusiji dobio otkaz na poziciji selektora reprezentacije Španije.

Lopetegui je u obraćanju medijima bio veoma emotivan, a već na početku govora nije mogao skriti suze.

“Jučer je bio najtužniji dan u mom životu, još otkako je moja majka… Danas sam ipak najsretniji čovjek na svijetu. Hvala predsjedniku Florentinu Perezu i hvala Realu na ukazanom povjerenju koje su mi ukazali. Znam gdje sam došao, znam šta je Real Madrid i uradit ću sve da se nastavimo boriti i da budemo još bolji”, kazao je Lopetegui.

Europski prvak dogovorio je s njim saradnju nakon što je prije dvije sedmice Zinedine Zidane dao otkaz, iako je s klubom imao ugovor na još dvije godine.

U trenerskoj karijeri je vodio Rayo Vallecano 2003. godine, dok je 2008. trenirao drugu ekipu Real Madrida. Potom je uslijedio rad u mlađim selekcijama Španije, da bi 2014. godine preuzeo Porto, a 2016. reprezentaciju Španije.