Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lovren: Sam sebi sam najveći kritičar

dejan-lovren123

Hrvatski fudbalski reprezentativac i igrač Liverpoola Dejan Lovren izjavio je da je sam sebi najveći kritičar nakon loših igara zbog kojih je često na meti kritika navijača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posljednja u nizu Lovrenovih grešaka u odbrani dogodila se u prošlom kolu Premier lige protiv Tottenhama, kada se okliznuo i pred svojim golom izgubio loptu.

Ta i ranije greške, poput onih protiv Seville u Ligi prvaka i Evertona, koštale su Liverpool, zbog čega je hrvatski reprezentativac često bio predmet kritika fudbalske javnosti.

Uprkos tome, Lovren je u posljednjem intervjuu priznao da ga ne zanimaju komentari ostalih, jer je sam sebi najveći kritičar.

“Sam sebi sam najveći kritičar kada napravim grešku. Šutim i ni s kim ne razgovaram danima – to sam ja. Tako kažnjavam sebe. Šta drugi misle? Ne zanima me. Važno je šta menadžer kaže, jer je on taj koji mi je nadređen. Ako je zadovoljan mnome, onda sam siguran da sam jedan od najboljih defanzivaca u Premier ligi”, rekao je Lovren za Sky Sports uoči gostovanja kod bivšeg kluba Southamptona.