LP: Sevilla protiv Liverpoola od 0:3 do 3:3, u osmini finala od večeras i Real (VIDEO)

tott dor

Diljem Evrope su odigrane utakmice 5. kola Lige prvaka po grupama “E”, “F”, “G” i “H”, a plasman u osminu finala je izborio Real Madrid koji je u gostima deklasirao APOEL rezultatom 6:0, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “E”, Sevilla je na stadionu “Ramón Sánchez Pizjuán” u Sevilli igrala neriješeno 3:3 protiv Liverpoola. Dva pogotka za Liverpool je postigao Roberto Firmino, kao i Wissam Ben Yedder u ekipi domaćina.

U istoj grupi, Spartak Moskva je u meču koji se igrao u terminu od 18.00 sati igrao neriješeno 1:1 protiv slovenskog Maribora.

U posljednjem kolu za plasman dalje će se boriti tri ekipe, Liverpool, Sevilla i Spartak Moskva.

1. Liverpool 9
2. Sevilla 8
3. Spartak Moskva 6
4. Maribor 2

U grupi “F”, Manchester City, koji je već osigurao plasman u osminu finala, na “Etihadu” u Manchesteru je sa 1:0 slavio protiv Feyenoorda.

U istoj grupi, Napoli je na svome “San Paolu” u Napulju savladao Shakhtar Donetsk rezultatom 3:0.

1. Manchester City 15
2. Shakhtar Donetsk 9
3. Napoli 6
4. Feyenoord 0

U okviru grupe “G”, Monaco je na stadionu “Louis II.” u Monacu poražen od RB Leipziga rezultatom 1:4. Dva gola za Leipzig je postigao Timo Werner.

Bešiktaš je u utakmici koja se igrala od 18.00 sati remizirao 1:1 protiv Porta, te time osigurao plasman u osminu finala.

U posljednjem šestom kolu za plasman u osminu finala će se boriti Porto i Leipzig.

1. Bešiktaš 11
2. Porto 7
3. RB Leipzig 7
4. Monaco 2

U grupai “H”, Borussia Dortmund je na “Signal-Iduna-Parku” u Dortmundu poražena od Tottenhama rezultatom 1:2. Tottenham je ranije osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka.

U istoj grupi, APOEL je kao domaćin na “Neo GSP” u Nikoziji doživio ubjedljiv poraz sa 0:6 od Real Madrida koji je ovom pobjedom osigurao plasman dalje. Po dva pogotka za Real su postigli Karim Benzema i Cristiano Ronaldo.

1. Tottenham 13
2. Real Madrid 10
3. Borussia Dortmund 2
4. APOEL 2

U srijedu su na programu sljedeći mečevi: CSKA Moskva – Benfica, Qarabag – Chelsea, Anderlecht – Bayern Minhen, Atletico Madrid – AS Roma, Basel – Manchester United, Juventus – Barcelona, PSG – Celtic i Sporting – Olympiakos.