Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni trener

Lucescu nakon četiri dana odustao od trenerske pozicije u Dynamu

mircea-lucescu

Rekao je da je nemoguće raditi u atmosferi u kojoj navijačke grupe, čija podrška je potrebna timu, imaju neprijateljski stav prema njemu

Legendarni rumunski trener Mircea Lucescu izjavio je da je odustao od mjesta trenera Dynamo Kijeva, u koji je došao prije četiri dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lucescu se zahvalio stručnom štabu kluba na ukazanom povjerenju, navodeći da je nemoguće raditi u atmosferi u kojoj navijačke grupe, čija podrška je potrebna timu, imaju neprijateljski stav prema njemu.

Glavni razlog za to je činjenica da je Lucescu čak 12 godina bio na klupi Shakhtara iz Donjecka, a to ultrasi iz Kijeva nisu mogli “progutati”.

“Nikad nisam bio kukavica. Prethodno sam prešao iz suparničkih timova, iz Galatasarayja u Bešiktaš, iz Dinama iz Bukurešta u Rapid Bukurešt. Dobro su me prihvatili navijači u obje ekipe”, rekao je Lucescu.

Dynamo je na svojoj internet stranici prije nekoliko dana objavio da je 75-godišnji Lucescu postao novi glavni trener prvog tima i da je Rumun potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja za još jednu.