Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači ga bojkotuju

Lucescu odustao od odluke da napusti Dynamo Kijev

lucescu

Lucescu se jučer zahvalio stručnom štabu na ukazanom povjerenju, navodeći da je nemoguće raditi u atmosferi u kojoj navijačke grupe, čija podrška je potrebna timu, imaju neprijateljski stav prema njemu

Legendarni rumunski trener Mircea Lucescu ipak će ostati trener Dynamo Kijeva iako je jučer izjavio da je odustao od mjesta trenera ovog ukrajinskog kluba u koji je stigao prije samo nekoliko dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lucescu se jučer zahvalio stručnom štabu na ukazanom povjerenju, navodeći da je nemoguće raditi u atmosferi u kojoj navijačke grupe, čija podrška je potrebna timu, imaju neprijateljski stav prema njemu.

Glavni razlog za to je činjenica da je Lucescu 12 godina bio na klupi Shakhtara iz Donjecka, ljutog rivala Dynama, a to mu neki ultrasi iz Kijeva očigledno nisu mogli oprostiti.

Ipak, Dynamo Kijev je danas saopćio da je 74-godišnji trener odlučio ostati nakon razgovora s predsjednikom kluba Igorom Surkisom.

Surkis je u razgovoru s rumunskim trenerom kazao da emocije nekih navijača ne mogu nikako biti odlučujući faktor za budućnost cijele ekipe i kolektiva spremnog na nove izazove s iskusnim trenerom.

“Zajedno ćemo nastaviti pisati slavnu historiju Dynama”, poručio je Surkis.

Lucescu je izjavio da bez snažne podrške uprave ne bi ostao u klubu.

“Jedino čega sam se plašio su mogući problemi za klub. Siguran sam da ćemo s vama postići velike rezultate”, rekao je proslavljeni trener.

Dynamo je na svojoj internet stranici prije nekoliko dana objavio da je Lucescu postao novi glavni trener prvog tima i da je Rumun potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja za još jednu.