Ludnica na Olimpicu, Lulić i društvo za tri minuta upropastili sezonu (VIDEO)

Soccer: Serie A; SS Lazio vs FC Inter

U nevjerovatnom derbiju zadnjeg kola Serie A ove sezone Inter je velikim preokretom izborio pobjedu 2:3 na gostovanju kod Lazija i skočio na četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Prije utakmice na toj je poziciji bio upravo naš Senad Lulić i njegov Lazio.

Lazio je poveo pomalo smiješnim autogolom hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.

Naime, u 9. minuti Crnogorac Adam Marušić opalio je s ivice šesnaesterca i pogodio Perišića u lice, a lopta se odbila pravo u gol za 1:0. U 29. minuti D`Ambrosio je izjednačio, a Anderson u 41. minuti ponovo vratio prednost Laziju.

Za Lazio je sve izgledalo savršeno do 78. minutu, a onda su kola bukvalno jurnula nizbrdo.

U 78. minuti Icardi je s bijele točke zabio za 2:2 i vratio Inter u igru, no Lazio je i s remijem išao u Ligu prvaka.

Ipak, samo minutu kasnije novi šok za domaće, Lazio je ostao s igračem manje nakon isklučenja Lulića zbog drugog žutog kartona. Potop je stigao u trećem minutu nakon što je počeo. U 81. minuti Inter je zabio novi gol za preokret na 2:3 za goste, strijelac je bio Vecino.

https://www.youtube.com/watch?v=o3Rf2zGgl-Y

Inter je tako sezonu završio s istim brojem bodova kao Lazio (72), lošijom gol razlikom u odnosu na Rimljane, ali s boljim međusobnim skorom.

U Ligu prvaka će još šampion Juventus, Napoli i Roma koja je večeras bila bolja s 1:0 u gostima protiv Sassuola. Roma je slavila autogolom Pegola, a Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta.Milan će kao šesti u Ligu Evrope, a sezonu su završili uvjerljivom pobjedom protiv Fiorentine (5:1). Evropski nastup izborila je i Atalanta kao sedmoplasirana.

Poznat je i posljednji putnik u Serie B, Beneventu i Veroni na tom putu pridružio se danas Crotone, nakon što je upisao poraz u gostima kod Napolija (1:2).