Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ludnica” na treningu Veleža: Igrači trenirali u paklenoj atmosferi

Navijači Veležu i novom treneru poručili: Za opstanak u ligi

Mostarski Velež nalazi se u teškoj situaciji na početku nove sezone BH Telecom Premijer lige.

Rođeni su i dalje bez pobjede, a na kontu imaju svega četiri boda i nalazi se na posljednjoj poziciji na tabeli.

Velež je odlučio promijeniti trenera, pa je umjesto Dželaludina Muharemovića na klupu doveden Dragan Kanatlarovski, dok je za predsjednika kluba imenovan Berin Alagić.

Navijači Veležu i novom treneru poručili: Za opstanak u ligi

Vjerni navijači Veleža u velikom su broju danas su Vrapčićima pokazali da su spremni stati uz svoj klub.

Na današnji trening Veleža došlo je više navijača nego li na neke od utakmice ove sezone.

Navijači Veležu i novom treneru poručili: Za opstanak u ligi

Nema sumnje da se u Veležu stvari mijenjaju nabolje, a navijači su to osjetili.

Makedonski stručnjak Dragan Kanatlarovski, koji je jučer imenovan za novog trenera Veleža, kazao je kako je svjestan teške situacije u kojoj se mostarski premijerligaš nalazi, no dodao je kako je uvjeren da može spasiti Velež od ispadanja u niži rang takmičenja.

Navijači Veležu i novom treneru poručili: Za opstanak u ligi

“Znam vrlo dobro što je Velež i što Velež predstavlja. No, isto tako znam da trenutna situacija nije idealna. Ali sigurno ne bih dolazi da nisam siguran kako se mnogo toga može popraviti”, kazao je novinarima Kanatlarovski na svom predstavljanju.

Novi član Upravnog odbora je Denijal Behram, nosilac brojnih akcija pomoći i podrške Veležu

Ono što dodatno otežava posao Kanatlarovskom je činjenica da zbog smanjenja lige ove sezone u niži rang ispada čak šest klubova.

“Pred nama je veliki posao. Moramo zasukati rukave, i ja i uprava, ali najviše će toga ovisiti od igrača. Vremena nema puno. Kao trener radim 20 godina i nadam se da će moje iskustvo pomoći da se pristup kod igrača promjeni. Od igrača zahtijevam puno rada i discipline, i kad iziđu na teren da daju svoj maksimum”, kazao je makedonski trener.

Dodao je kako u Mostar nije došao zbog novca, već zbog Veležovog imena.

“Svi mi znamo što je bio Velež i svi to cijenimo. Možda su se sada ljudi malu uspavali, živeći od prošlosti. Ali mi trebamo gledati na sadašnjost da bi znali točno što je bio Velež i što bi Velež trebao biti. Igrači moraju shvatiti da je na njima da rade i treniraju, i da se bore maksimalno za boje kluba. To je preduvjet da za malo vremena nešto dobro napravi”, istakao je Kanatlarovski.

Već u subotu, u okviru devetog kola domaćeg prvenstva, Velež ugošćuje Olimpic. Novi trener najvjerovatnije će taj susreti gledati s tribina, jer kako su rekli u upravi kluba, teško će se za dva dana pribaviti svi potrebni dokumenti.

Navijači Veležu i novom treneru poručili: Za opstanak u ligi

Inače, 55-godišnji Kanatlarovski je u igračkoj karijeri nosio dresove Pelistera, Vardara, Crvene zvezde i Deportiva la Corune, dok je kao trener vodio više klubova iz Makedonije, Srbije i Bugarske, a odradio je i dva mandata kao izbornik makedonske reprezentacije.

Novi Upravni odbor FK Velež, osim Alagića, čine još i Meaz Begović, Đenan Salčin, Sinan Merzić, Ibro Marić i Adnan Šteta.

UO dopunjen je i predstavnikom navijača Veleža iz dijaspore, koji su svih proteklih godina srcem bili uz voljeni Klub. Novi član Upravnog odbora je Denijal Behram, nosilac brojnih akcija pomoći i podrške Veležu.

Upravnom odboru FK Velež aktivno će u narednom periodu pomagati i predstavnici Prijatelja kluba Sead Kajtaz (po pitanjima struke), Mirsad Ćatić (organizaciona i materijalna podrška) i Samir Nožić (odnosi s javnošću).