Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luis Enrique: Čeka nas najteže gostovanje u Španiji

Luis Enrique

Fudbaleri Barcelone večeras će u 32. kolu španske Primere gotovati Real Sociedadu. Luis Enrique, trener katalonskog klub smatra da je pred njegovim igračima najteže gostovanje u sezoni, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon poraza od Real Madrida u El Clasicu prošlog vikenda Barcelona ne smije sebi dozvoliti luksuz da izgubi još jednu utakmicu. U tom slučaju bi Atletico mogao prići na tri, a Real na četiri boda minusa, te završnicu sezone učiniti neizvjesnom.

Barcelona u San Sebastijanu nije slavila od 2007. godine kada je s klupe vodio Frank Rijkaard. Zatim je Real Sociedad ispao iz Primere, a od povratka u sezoni 2010/11 upisao je na svom terenu je četiri pobjede i dva remija protiv velike Barce.

„Ako pogledamo tradiciju jasno je da ne postoji niti jedan drugi stadion u Španiji tako težak za nas. Svaki niz zaslužuje određeni respekt. Zato moramo naporno da radimo, jer jedno je sigurno: čeka nas jako teška utakmica. Rekao bih daleko najteži gostujući meč tokom sezone“, kazao je Enrique.

U 32. kolu Real Madrid danas u 16 sati dočekuje Eibar, dok u18.15 Atletico Madrid gostuje kod Espanyola, drugog kluba iz Barcelone. Na tabeli Barcelona ima 76 bodova, Atletico 70, dok je Real na 69.