Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Španije

Luis Enrique o Ramosovim promašenim penalima: Pucao bi i treći i četvrti

ramos (1)

Unatoč tome, ostaje prvi izvođač jedanaesteraca u reprezentaciji, što je nakon utakmice potvrdio selektor Luis Enrique.

Sergio Ramos jučer je odigrao 177. utakmicu za špansku reprezentaciju i tako srušio rekord Gianluigija Buffona te postao evropski rekorder. Još mu treba sedam utakmica da postane i svjetski, odnosno stigne egipatskog veznjaka Ahmeda Hassana koji ima 184 nastupa za reprezentaciju.

No slavljeničku utakmicu Ramos nije završio slavljenički. Španija je odigrala 1:1 u gostima sa Švicarskom, a Realov igrač promašio je dva penala. Tačnije, oba mu je odbranio Yann Sommer i to nakon što je Ramos uspješno realizirao posljednjih 25 pokušaja s bijele tačke u Realu i nacionalnoj selekciji.

Unatoč tome, ostaje prvi izvođač jedanaesteraca u reprezentaciji, što je nakon utakmice potvrdio selektor Luis Enrique.

“Ramosov učinak iz penala je u rangu samog svjetskog vrha. Bilo bi nepošteno da ga maknem jer je promašio jedan, dva ili tri”, rekao je Enrique pa naglasio:

“Da smo imali i treći jedanaesterac, opet bi ga on izveo. Četvrti također. Skinuti ga nakon dva promašaja bilo bi suludo. Imamo popis izvođača i Ramos je na vrhu”, rekao je španski selektor.

Španija je nakon remija u Švicarskoj kolo prije kraja prepustila vrh grupe Lige nacija Njemačkoj, koja je pobijedila Ukrajinu sa 3:1.