Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luis Enrique: Pokušavamo izvršiti pritisak na vodeći Real

luis-enrique

Luis Enrique, trener Barcelone nakon današnje pobjede njegovog tima na gostovanju kod Osasune bio je izuzetno zadovoljan. Kazao je da je utakmica pokazala napredak u formi tima u pokušaju da izvrše pritisak na vodeći Real Madrid, javlja Anadolu Agency (AA).

“Barca“ je trijumfom nad “fenjerašem“ stigla na tri boda zaostatka od Reala, koji večeras na Santiago Bernabeu igra svoju utakmicu 15. kola protiv Deportiva La Corune.

“Svako gostovanje je teško. Znali smo da će ključ uspjeha biti da postignemo prvi gol. Bili smo daleko bolji tim i mislim da je rezultat fer. U posljednjih nekoliko metara ispred protivničkog gola uvijek je teško. Osasuna je koncentrisala u tom prostoru veliki broj igrača. Teren je bio težak i zbog toga se lopta sporije kretala. Ipak, idemo kući sretni. Oni su imali priliku da nam utakmicu učine još težom, ali sam zadovoljan onim što sam vidio na terenu. Vidjelo se da smo poboljšali nasu formu u pokušaju da izvršimo pritisak na vodeći Real Madrid“, istakao je Enrique.

Kodri 20 minuta, Barci tri boda

Barcelona je u susretu sa Osasunom imala posjed lopte od čak 80 posto, a rivalu je dozvolila da uputi samo jedan udarac u okvir gola, što dovoljno pokazuje dominaciju na terenu. Golove su postigli Luis Suarez u 59., te Lionel Messi u 72. i 90. minuti.

Barcelona je druga na tabeli La Lige sa 31 bodom, tri manje od lidera Reala koji ima utakmicu manje.