Fudbalski savez Srbije

Luka Milivojević pozitivan na COVID-19

Luka Milivojevic

Preostali reprezentativci Srbije su na raspolaganju selektoru Ljubiši Tumbakoviću za večerašnju utakmicu baraža protiv Škotske

Fudbalski savez Srbije objavio je u četvrtak, na dan utakmice baraža za Evropsko prvenstvo, da je Luka Milivojević pozitivan na koronavirus, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Poslije redovnog testiranja obavljenog u ponedjeljak po dolasku reprezentativaca u Sportski centar FS Srbije u Staroj Pazovi utvrđeno je da je Luka Milivojević, kapiten Crystal Palacea, pozitivan na COVID-19. U skladu s medicinskim propisima i protokolima Evropske fudbalske federacije, Milivojević je odmah po dobijanju rezultata napustio sportski centar i boravak u Srbiji nastavio je u kućnoj izolaciji”, saopšteno je iz FS Srbije.

Dodali su da je Milivojević dan kasnije uradio još jedan kontrolni test, koji je takođe pokazao da je pozitivan.

“Boravak u Srbiji provešće u skladu s važećim zakonima Vlade Republike Srbije, koji se odnose na epidemiju COVID-19. Svi igrači i stručni štab ‘A’ tima su na ponovo obavljevnim testiranjima dobili negativne rezultate, tako da su preostali reprezentativci na raspolaganju selektoru Ljubiši Tumbakoviću za utakmicu protiv Škotske”, zaključili su iz srbijanske kuće fudbala.

Utakmica finala baraža za EURO 2020 između Srbije i Škotske igraće se večeras s početkom u 20.45 sati na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.