Fudbal

kapiten vatrenih

Luka Modrić nakon utakmice protiv Kipra završio u suzama (VIDEO)

28/03/2021

U 15 godina Modrić je promijenio je šest selektora, nastupio je na šest velikih takmičenja, osvojo svjetsko srebro, nagradu za najboljeg igrača SP-a, te nagrade FIFA-e, UEFA-e i Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša

Hrvatska je u subotu teškom mukom uspjela stići do vrijedne pobjede na Rujevici protiv Kipra (1:0) u drugoj utakmici kvalifikacija za SP 2022. godine, a jedini strijelac na susretu bio je Mario Pašalić.

Osim pobjede Vatrenih valja izdvojiti i jedan veliki rekordLuke Modrića koji je nakon 90 odigranih minuta u Rijeci postao igrač s najviše nastupa za reprezentaciju Hrvatske, njih 135 i tako s trona “srušio” Darija Srnu, prenose Sportske novosti.

U 15 godina Modrić je promijenio je šest selektora, nastupio je na šest velikih takmičenja, osvojo svjetsko srebro, nagradu za najboljeg igrača SP-a, te nagrade FIFA-e, UEFA-e i Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša.

Nakon završetka utakmice na Rujevici ostali reprezentativci i članovi stručnog štaba Vatrenih priredili su kapitenu malo iznenađenje. Naime, svi zajedno su pogledali kratak video prilog u kojem je sažeta karijera kapitena u najdražem dresu, a nakon toga uslijedio je ‘standing ovation‘.

Modrića su u tom trenutku shrvale emocije te je u konačnici i zaplakao, prenose Sportske novosti.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.