Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasio se i canizares

Luka Modrić “poludio” zbog Rebićevog poteza, naljutio se i selektor Dalić

luka

Španci pišu da su kapiten Luka Modrić i selektor Zlatko Dalić poludjeli na Rebića nakon gola. Nevjerovatnom situacijom ostao je zatečen i nekadašnji španski vratar Santiago Canizares

Hrvatska je u osmini finala Evropskog prvenstva ispala od Španije nakon produžetaka s 3:5.

Hrvatska je povela komičnim autogolom golmana Unaija Simona, a pred kraj prvog dijela Španci su se vratili preko Pabla Sarabije. Španija je izjednačila dok je Hrvatska imala igrača manje jer je Ante Rebić usred opasnog napada Španaca izašao s terena kako bi zamijenio kopačke.

Španci pišu da su kapiten Luka Modrić i selektor Zlatko Dalić poludjeli na Rebića nakon gola. Nevjerovatnom situacijom ostao je zatečen i nekadašnji španski vratar Santiago Canizares.

Kako prenosi španski list Marca, hrvatski napadač Ante Rebić je izašao van terena i čak tri minute je mijenjao kopačke, što su Španci iskoristili da poravnaju.

Dalić se nakon utakmice osvrnuo na situacije kada je Ante Rebić mijenjao kopačke, a Joško Gvardiol pio vodu nakon čega je Hrvatska primila golove.

“To su te dvije situcije u kojima nas je protivnik kaznio. Očito moramo još odrasti i te stvari napraviti drugačije, kvalitetnije i bolje jer ovo nije bila utakmica protiv Škotske ili Češke već protiv jako dobre ekipe koja kažnjava svaku nepažnju i kiks”.

“Tvoji suigrači se brane, pate u obrani, a ti izađeš kako bi promijenio kopačke. Neshvatljivo je da u trenutku kada je lopta u igri, kada je još ostalo sedam minuta do kraja poluvremena, Rebić ide po nove kopačke. Sarabia je iskoristio njegovu neopreznost”, rekao je Canizares.