Lukaku izgurao Chelseaja iz kvarteta koji ide u Ligu prvaka (VIDEO)

lukaku

Manchester Unitedu pripao je derbi 28. kola Premier lige protiv Chelsea 2:1. Tako je tim iz Londona produžio crni niz na Old Traffordu, gdje je posljednji put slavio prije pet godina. Pobjedom se ekipa Josea Mourinha vratila na drugo mjesto na tabeli, ispred Liverpoola.

Liverpool je poveo preko Williana u 32. minutu, no Lukaku je u finišu prvog dijela vratio stvari na početak.

Gol odluke spremio je sjajni Lukaku, a zabio je Lingard u 75. minutu utakmice.

United je ostvario četvrtu domaću pobjedu u Premier ligi u posljednjih šest utakmica, uz dva remija.

Chelsea je doživio treći poraz u zadnje tri prvenstvene utakmice, i trenutno je peti na tabeli s dva boda manje od Tottenhama, četiri od Liverpoola te šest od Uniteda. Plavci sada gledaju u leđa ekipama koje drže pozicije koje vode u Ligu prvaka iduće sezone.

Morata posti li posti

Koliko Chelsea očajno treba klasičnog napadača, najbolje pokazuje statistika Alvara Morate, prve spiše Plavaca. Morata nije zabio već 10 utakmica. A, da stvar bude gora za Antonia Contea, zna on postiti i duže. U sezoni 2015/16, dok je nosio dres Juventusa, nije zabio punih 27 utakmica u nizu.

U prvoj utakmici danas, Tottenham je slavio kod Crystal Palacea s 1:0, a junak pobjede ponovno je bio fantastični Harry Kane, koji je 88. minuti nakon kornera Eriksena zabio glavom za zlatnu pobjedu.

Kane je tako zabio ukupno svoj 31. gol ove sezone u svim takmičenjima.

Bio je to Kaneu i 150. gol u karijeri. Zabijao je u dresu Tottenhama (134), Millwalla (9), Leyton Orienta (5) i Leicester Cityja (2).