Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukaku: Odbio sam Juve zbog Evertona

lukaku

Fudbaler Evertona Romelu Lukaku odbio je ponudu Juventusa kako bi ostao u engleskom klubu, ali da bi ova sezona mogla da mu bude posljednja na Goodison Parku.

Lukaku je prošle sezone postigao 25 golova u svim takmičenjima za Everton i za njega su bili zainteresovani brojni klubovi, prije svih Juventus i Chelsea.

Lukaku je rekao da je napravio dobru odluku, uprkos tome što sa Evertonom ove sezone neće igrati u Evropi.

“Malo peče što nećemo igrati u evropskom takmičenju, ali ja sam neko ko vjeruje da se sve dešava sa razlogom, inače bih otišao u Juventus. Ali, odlučio sam se za Everton pošto mislim da mi je suviše rano da odem u Italiju, a ovde mi nije loše”, rekao je Lukaku belgijskim medijima.

On je dodao da ne bi imao mnogo izbora da je uprava Evertona odlučila da ga proda, ali i da bi ova sezona mogla da mu bude posljednja u liverpulskom klubu.

“Sada imamo novog trenera, sve je potpuno drugačije nego što je bilo s (Robertom) Martinezom, ali mislim da možemo da napredujemo s Ronaldom Koemanom. Svjestan sam da su neki klubovi zainteresovani za mene, ali odmah je bilo jasno da me Everton neće pustiti. Bilo je važno da ostanem miran i ostao sam. Daću sve od sebe, a ko zna šta će se desiti u budućnosti”, rekao je belgijski fudbaler.

Mediji su spekulisali da bi Everton mogao da ponudi novi ugovor dvadesettrogodišnjem napadaču, čiji stari ugovor ističe za tri godine.

“Obavijestiću mog agenta šta mislim o tome i odlučiti ćemo koja će biti najbolja za mene. U fudbalu nije sve u novcu, želim da osvajam trofeje. Ali kada dodjem u situaciju u kojoj mogu da odem, a da me klub ne pusti, neću biti od onih koji propuštaju treninge, budu kažnjeni i stvore lošu reputaciju. Pokušavam da ostanem smiren i da poštujem klub i nadam se da će i on mene poštovati, kako bi mogao na pravi način da odem”, rekao je Lukaku.