Lukaku: Želio bih igrati u Ligi prvaka naredne sezone

lukaku

Napadač Evertona Romelu Lukaku priznao je da bi naredne sezone volio igrati u Ligi prvaka, nagovijestivši da bi uskoro mogao napustiti klub sa “Goodison Parka”.

Belgijski internacionalac i bivši Chelseajev napadač, koji je ove sezone za Everton postigao 25 golova, izjavio je da bi “naredni korak” za njega bio nastupati u najelitnijem evropskom takmičenju, za šta se njegov klub Everton, 12. na tabeli Premier lige, ove sezone ne može kvalifikovati.

“To je naredni korak za mene. Ovog ljeta ću imati 23 godine i mislim da bi bilo lijepo igrati u Ligi prvaka od naredne sezone”, izjavio je Lukaku u razgovoru za Sky Sports.

Lukakuov otac izjavio je nedavno da bi se njegov sin naredne sezone trebao pridružiti Unitedu ili Bayernu.

“To je mišljenje mog oca. Mislim da su to timovi koje on voli. Imam agenta koji se bavi tim stvarima u ovom trenutku. Želim samo biti dobar, pomagati svojim saigračima da pobjeđuju i postižem veliki broj golova”, naglasio je Lukaku.

Lukaku se također, dovodi u vezi sa povratkom u Chelsea, koji ga je 2014. Evertonu prodao za 35 miliona eura. Kako istakao, na “Stamford Bridgeu” nema nedovršenog posla.

“Ne mislim da moram bilo šta dokazivati. Nastavio sam dalje, a i oni su. Taj transfer je bio dobar za obje strane, jer oni su osvojili ligu, a ja sam postao bolji igrač. Vidjet ćemo što budućnost donosi”, poručio je Belgijanac.