loš start sezone

Luke Shaw: Manachester Unitedu su potrebna pojačanja

Luke Shaw

Donny van de Beek, koji je postigao jedini gol Uniteda u porazu 1:3 od Crystal Palacea u subotu na Old Traffordu, i dalje je jedino pojačanje “crvenih đavola“ ovog ljeta

Luke Shaw, lijevi bek Manchester Uniteda, nakon razočaravajućeg starta sezone u Premier ligi Engleske, javno je pozvao rukovodstvo kluba da dovede još igrača prije kraja ljetnog prelaznog roka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Donny van de Beek, koji je postigao jedini gol Uniteda u porazu 1:3 od Crystal Palacea u subotu na Old Traffordu, i dalje je jedino pojačanje “crvenih đavola“ ovog ljeta.

United je sezonu u Premier ligi počeo sedmicu iza ostalih klubova zbog nastupa na završnom turniru Lige Evrope i odmah na prvoj stepenici protiv Palacea još jednom razočarao navijače.

“Imamo vrlo dobru grupu, ali, lično, mislim da nam treba još igrača da ojačamo sastav. To nas može podići. Kada pogledate oko sebe kako drugi timovi se pojačavaju, onda to također moramo i mi raditi kako bismo išli u korak s ostalima“, iskren je bio Shaw u izjavi za britanske medije.

Unitedov odličan završetak prošle sezone, čime je osigurao plasman u Ligu šampiona, potaknuo je optimizam i mogućnost da se nakon niza godine uključi u borbu za naslov u Engleskoj. Međutim, nakon prvog duela sa Palaceom jasno je da će morati igrati puno bolje kako bi ugrozili najveće favorite Liverpool i Manchester City. Shaw razlog u lošoj igri vidi i u kratkim pripremama za novu sezonu.

“S moje tačke gledišta, pripreme koje smo imale nisu bile kakve bi trebale biti. Imali smo svega sedmicu zajedno. Prvi dan treninga mogao sam vjerovatno na prste jedne ruke prebrojati koliko je ljudi treniralo. Pogledajte timove koji su duže vremena bili zajedno, trenirali i igrali utakmice. Mislim da je Palace odigrao nekoliko utakmica više od nas i to su pokazali. Nama je nedostajalo kondicije i samopouzdanja“, naglasio je Shaw.

Manchester United već u utorak očekuje nova takmičarska utakmica, kada će se u trećem kolu Liga kupa Engleske gostovati kod Lutona.