Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lulić nakon što je postao kapiten Lazija: Nije se mnogo toga promijenilo

lulic

Fudbalski bh. reprezentativac Senad Lulić nedavno je dobio veliko priznanje od trenera Simonea Inzaghija koji ga je imenovao za novog kapitena Lazija. No, Lulić tvrdi da se time što je sada kapiten tima nije ništa promijenilo u njegovim odnosima sa saigračima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Rekao bih da se nije puno toga promijenilo, mi smo jedinstvena grupa baš kao i prošle godine. Sada sam kapiten, ali uz podršku Stefana Radua, Marca Parola i Cire Immobilea, tako da se nije ništa promijenilo. Oni su igrači koji su uvijek pomagali timu i sada će i meni pomoći. Mi smo oni koji trebaju da predvode ovo grupu igrača“, kazao je Lulić za italijanske medije i dodao:

“Tim će definitivno izgubiti odlaskom Lucasa Biglie. Bio je naš kapiten, naš prijatelj i sjajan čovjek, tako da smo njegovim odlaskom puno izgubili u svlačionici. Ali, sada su tu neki novi odlični igrači, kao što je Lucas Leiva, koji nam mogu pomoći, a on nam nije nepoznat. Želimo da imamo odličnu sezonu.”

Lulić je u Lazio stigao 2011. godine iz švajcarskog Young Boysa. Prethodno je nastupao za Chur 97, Bellinzonu i Grasshopper. U dresu Lazija odigrao je 228 takmičarskih utakmica i postigao 24 gola. Za državni tim BiH nastupio je 54 puta uz tri pogotka.