Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten Lazija

Lulić propustio trening, upitan za derbi protiv Intera

lulic

Lulić zbog povrede nije igrao od 2. februara i trijumfa Lazija protiv SPAL-a rezultatom 5:1. Propustio je dva posljednja prvenstvena susreta “nebeskoplavih” protiv Verone i Parme

Senad Lulić, kapiten Lazija i vjerovatno ponovo fudbalski reprezentativac BiH, zbog povrede je u utorak propustio večernji trening, te će morati biti podvrgnut dodatnim ljekarskim testovima kako bi se utvrdilo hoće li moći igrati u nedjeljnom derbiju protiv Intera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima italijanskih medija, 34-godišnji bh. fudbaler nije smio trenirati zbog povrede skočnog zgloba. Naime, Lulić će morati proći dodatne testove i pretrage u narednim danima, tako da je još uvijek upitan njegov nastup u velikom derbiju u borbi za naslov šampiona Italije.

Lulić zbog povrede nije igrao od 2. februara i trijumfa Lazija protiv SPAL-a rezultatom 5:1. Propustio je dva posljednja prvenstvena susreta “nebeskoplavih” protiv Verone i Parme.

Lulić, koji je nedavno potvrdio bh. selektoru Dušanu Bajeviću da će se vratiti u reprezentaciju, ove sezone je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima i jedan je od ključnih igrača Lazija, koji igra fenomenalno.

Klub iz Rima se, nakon 23 odigrana kola u Seriji A, potpuno neočekivano nalazi u ravnopravnoj borbi za titulu s Juventusom i Interom. Trenutno ta dva kluba drže vrh tabele s po 54 boda, dok ih Lazio prati s 53.

Veliki derbi 24. kola između Lazija i Intera igraće se na rimskom Olimpicu u nedjelju s početkom u 20.45 sati.