Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ma kakva Bijeljina, pogledajte cirkus na Kamp Nou

barca_eibar

Bruka koja se proteklog vikenda dogodila u Bijeljini, kada je u sudačkoj nadoknadi meča između Radnika i Zrinjskog glavni sudac utakmice odlučio prvenstvo, odnosno pitanje prvaka države, samo je nastavak cirkusa koji smo gledali tokom Lige za prvaka i Lige za ostanak ove sezone.

Ima toga i u puno jačim i puno uređenijim ligama u Evropi, pa prvi ljudi saveza ne najavljuju ostavke. Pogledajte bezobrazluk koji se desio u Španiji, na utakmici Barceloba – Eibar.

Istini za volju, za razliku od Bijeljine, u ovoj situaciji sudac nije odlučio ishod prvenstva, a Barca je na kraju slavila s 4:2.

Penal koji je sudac Antoni Bandić iz Gruda svirao u četvrtom minutu nadoknade, predmet je ismijavanje kompletne nogometne javnosti u BiH, a zbog tog je penala ostavku najavio i prvi čovjek NSBiH Elvedin Begić zajedno sa sebi odanim ljudima Elmirom Pilavom i Ibrom Hasanbegovićem.

Iako je još i prije Bandićevog cirkusa suspendovana skoro polovina sudačke organizacije, tek je njegov penal izazvao reakcije iz NSBiH. Čemu takva rekacija Begića i njegovih saradnika, ostaje nejasno. Hoće li ostati kod svojih ostavki ili će sve završiti po onoj “tresla se gora, rodio se miš”, saznat ćemo vrlo brzo. Uglavnom, pobjedom Zrinjskog u Bijeljini, a porazom Želje u gradskom derbiju od Sarajeva (0:1), klub iz Mostara došao je na korak od odbrane titule. Za to im treba pobjeda u posljednjem kolu protiv Slobode na domaćem terenu.