Made in China: Izgorio stadion kluba koji je doveo Carlosa Teveza – Fokus.ba
Fudbal

Made in China: Izgorio stadion kluba koji je doveo Carlosa Teveza

28/03/2017

Kineski klub Shanghai Shenhua. koji je dao gotovo 200 miliona eura za Carlosa Teveza, Dembu Ba, Obafemija Martinsa i Fredyja Guarina neko vrijeme neće igrati na svom stadionu u Šangaju koji je zahvatila vatra u utorak!

Kineske agencije javljaju o velikom požaru koji je zahvatio dio stadiona ‘Hongkou’. Zasad se ne zna uzrok požara, ali ono što je bitno, nema ozlijeđenih.

Vatrogasci su uspjeli ugasiti vatru.

– Izgorio je dio krova stadiona, ali vatra se nije proširila na travnjak i tribine. Stadion je izdržao dosta toga i sve je ovo popravljivo – rekao je Cameron Wilson, koji radi u Kini i analizira rasteću popularnost kineskog nogometa.

Hongkou Football Stadium sagradili su 1999. godine na mjestu gdje je bio stadion star 46 godina. Prima 33.000 mjesta, unutar njega su tri terena za squash i zid za treniranje penjanja. Ugostio je finale SP-a za žene 2007. godine.

Shanghai je nedavno doveo Carlosa Teveza i učinio ga najplaćenijim nogometašem svijeta. Argentinac u Kini zarađuje 37 miliona eura godišnje ili 762.000 eura svake sedmice.

Doveli su i Gusa Poyeta za trenera, ali ni to im nije pomoglo. Prošle godine klub je završio na četvrtom mjestu, a ni 2017. nije im krenulo baš najbolje. Ispali su iz azijske Lige prvaka, a navodno se Tevezu baš ne sviđa Kina i kineski način života pa već razmišlja kako će spakirati kofere.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.