Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ČESTITKE STIŽU

Maestralan oproštaj Pjanića od Serie A, oglasila se i Barca

New Project (33)

Nakon što je Juventus sinoć i zvanično osvojio titulu prvaka Serie A, čestitke pristižu sa svih strana

Pobjedom nad Sampdorijom rezultatom 2:0 u 36. kolu italijanske Serije A, fudbaleri Juventusa osvojili su devetu titulu prvaka u nizu.

Miralem Pjanić je na fantastičan način obilježio novu titulu u karijeri. Akcija koju su izveli Pjanić i Ronaldo u sudačkoj nadoknadi završit će na TV špicama.

Pogledajte asistenciju Pjanića nakon koje je Ronaldo zabio za vodstvo Stare dame.

Nakon što je Juventus sinoć i zvanično osvojio titulu prvaka Serie A, čestitke pristižu sa svih strana.

Jedan takva je došla i od Barcelone, budućeg kluba našeg reprezentativca Miralema Pjanića. Katalonci su Pjaniću čestitali još jedan osvojen naslov.

“Miralem je ove sezone odigrao 29 utakmica, 27 u prvoj postavi. Pjanić je u posljednjem meču imao tačnost dodavanja od 90 posto i više, od 150 odigranih lopti, pokazujući kako se radi o kompletnom veznom igraču. U Juventusu je osvojio sedam pehara, od toga četiri titule prvaka Italije. Odigrao je 280 utakmica, uz 42 gola i 70 asistencija, sa ukupnim prosjekom uspješnih dodavanja od 88 posto. U narednoj sezoni bh. fudbaler će pokušati osvojiti titulu sa Barcelonom”, napisali su na stranici Barcelone.

Pjanić se oglasio, te je odgovorio Barceloni kratkom porukom: ”Hvala, vidimo se”.

Pjanić je 2016. godine stigao iz Rome u Juventus za 32 miliona eura, a Juventus ga je krajem juna ove godine prodao Barceloni za 60 miliona eura u okviru razmjene za brazilskog veznjaka Arthura Mela. Novom klubu će se pridružiti krajem avgusta.