svima po 10.000 eura

Makedonska vlada ekspresno nagradila nogometaše za plasman na EURO

makedonija

Sjeverna Makedonija u finalu play-offa za plasman na EURO sinoć u Tbilisiju pobijedila je Gruziju, rezultatom 1:0, te tako ostvarila prvi plasman na kontinentalni šampionat, ali i bilo koje veliko takmičenje ikada

Zoran Zaev, premijer Sjeverne Makedonije, na svom Facebook profilu objavio je da će vlada iz državnog budžeta nagraditi noogmetne reprezentativce svoje zemlje koji su juče ostvarili prvi plasman na Evropsko prvenstvo.

“Na sjednici vlade donijeli smo odluku da iz budžetskih rezervi nagradimo sve članove nogometne reprezentacije Makedonije sa po 10.000 eura za historijski uspjeh – plasman na Evropsko prvenstvo”, istakao je Zaev, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjeverna Makedonija u finalu play-offa za plasman na EURO sinoć u Tbilisiju pobijedila je Gruziju, rezultatom 1:0, te tako ostvarila prvi plasman na kontinentalni šampionat, ali i bilo koje veliko takmičenje ikada.

Makedonci će na Evropskom prvenstvu naredne godine igrati u grupi ”C” gdje će za protivnike imati Holandiju, Ukrajinu i Austriju.