Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malkočević: Bit će teško, ali vjerujem u prolaz u elitu

malkočević

Nakon kraćih priprema u Trening centru Nogometnog saveza (NS) BiH u Zenici, kadetska reprezentacija BiH doputovala je u Skoplje gdje će od 2. do 8. oktobra učestvovati na kvalifikacinom turniru za Evropsko prvenstvo 2018. u Engleskoj.

Bh. reprezentativci se nalaze u VIII grupi s Makedonijom, Moldavijom i Slovačkom.

– Putovali smo do Skoplja čak 14 sati i malo smo umorni. Danas imamo trening, a drago mi je da su stigli svi pozvani reprezentativci – izjavio je za Fenu selektor U-17 reprezentacije Sakib Malkočević.

Kadeti BiH na otvaranju turnira, 2. oktobra, igraju protiv Makedonije, 5. oktobra protiv Moldavije, dok posljednji susret grupne faze kvalifikacija igraju protiv Slovačke, 8. oktobra.

Malkočević je kao uvijek optimista. Pod njegovim vodstvom kadetska reprezentacija do sada je pet puta izborila plasman u drugi krug kvalifikacija.

– Naši igrači su dobro raspoloženi. Sutra igramo s domaćinom Makedonijom. Prva utakmica je uvijek najteža. Domaćin je motivisan, imat će podršku publike. Očekujemo težak turnir, ali se nadamo plasmanu u elitu – najavio je selektor.

Dvije najbolje selekcije iz grupe izborit će nastup u elitni krug kvalifikacija, koji je na programu u proljeće iduće godine u Njemačkoj.

Malkočević smatra da je grupa u Skoplju prilično ujednačenih kvaliteta.

– Najbitnije je da uspješno prođemo susret s Makedoncima, koji imaju visoke ciljeve. Sve ekipe žele da prođu dalje, sve imaju kvalitet. Međutim, mi takođe imamo svoju računicu. Naš cilj je prolazak u elitni krug i ako budemo na svom nivou očekujem uspjeh. Moramo svi dati maksimum da prođemo u elitu, a onda ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo za narednu fazu takmičenja – zaključio je selektor Malkočević.

Utakmica Makedonija – Bosna i Hercegovina igra se sutra od 15 sati.