Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malkočević: Nismo došli samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana

malkočević

Prošli smo težak put do evropskog prvenstva i ne mislimo samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana, već ćemo pokušati da napravimo još neki iskorak – kazao je selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević na pres-konferenciji uoči početka evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u Bakuu.

Nogometaši BiH nastupit će u grupi sa selekcijama Njemačke, Austrije i Ukrajine. Malkočević navodi da se radi o izuzetno ozbiljnim reprezentacijama koje imaju više iskustva od bh. selejcije, ali da će njegovi igrači učiniti sve da što bolje predstave našu zemlju.

Selektor bh tima Sakib Malkočević se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i rekao: „Grupa je izuzetno zahtjevna. Mi smo tu novi i igraćemo protiv Njemačke, Austrije i Ukrajine koje sigurno imaju više iskustva od nas. Međutim i mi smo prošli težak put do Evropskog prvenstva i ne mislimo samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana, već ćemo pokušat da napravimo još neki iskorak. Respektujemo sve reprezentacije i u svakoj utakmici ćemo pružiti maksimum kako bismo što bolje predstavili našu zemlju.“

Mladi bh. nogometaši prvi meč na EP-u igraju 5. maja protiv Austrije. Tri dana kasnije igraju s Njemačkom, a prvi krug završavaju 11. maja protiv Ukrajine. U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz četiri grupe.