Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bjegunac od hrvatskog pravosuđa

Mamić na pitanje da li će se vratiti u Hrvatsku: Nisam budala

mamic (1)

Ja ću tražili i politički azil jer ovdje se radi o svim namještenim procesima protiv mene i moje obitelji. Ovdje je klasična eliminacija jedne obitelji”, tvrdi Mamić

Zdravko Mamić je za Dnevnik Nove TV otkrio da će tražiti politički azil, ali i teško optužio Dinka Cvitana i Dragana Lozančića.

“Trebalo je doći davno prije do toga, jer su ti suci određene dokaze prikrili. Pa jel moguće da su oni sada uhapšeni, a da niti jedna tajna služba pa ni SOA nije znala o kontaktima sudaca, ali ne u slučaju braće Mamić već u sto slučajeva. Oni su kleptomani, oni su se hvalili meni kako su – da bi mi se učinili uvjerljivima da im dam novac, da su i u drugim predmetima uzimali novac”. Kaže da zna koji su to predmeti, ali da to neće podijeliti s javnošću.

Reći će sve odvjetništvu. “Naravno, nemam druge nego da surađujem. Uhapšen je poduzetnik Drago Tadić. Meni to potpuno nije jasno, zato što je on krunski svjedok protiv tih kriminalaca. Ali ne samo njih, nego i drugih. Ako ja kažem u kameru da sam dao 80.000 eura sucu Visokog prekršajnog suda Nedjeljku Bobanu…Bile su vaše kamere da sam davao mito predsjedniku Vrhovnog suda, Đuri Sessi, zvanom Kesi…”, napominje. Tvrdi i da ima dokaze za to.

“Naravno da imam dokaze, ali vi mene svi pitate jel ja imam dokaze, ali nisam služba”. Kaže da ta saznanja nikad s nikim nije podijelio i da ga za to nitko nikada nije pitao.

Za slučaj u kojem je dao mito od države očekuje oprosnicu. “Naravno, to je jedino normalno. To mi trebaju dati u sedmoj brzini. Nikad u životu se neću vratiti, pa nisam budala. Dok sam tu u Bosni i Hercegovini mogu pomoći hrvatskoj vladi i građanima da riješe te luđake. Ja ću tražili i politički azil jer ovdje se radi o svim namještenim procesima protiv mene i moje obitelji. Ovdje je klasična eliminacija jedne obitelji”, tvrdi Mamić.