Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mamićev rođak otkrio detalje napada: Čekali su ga nekoliko dana

mamic1
Foto: index.hr

Zdravko Mamić, Dinamov savjetnik, danas je upucan u zaseoku Vidovići pokraj sela Zidine kod Tomislavgrada u BiH.

Naime, Mamić je danas bio u Vidovićima na misi zadušnici za svog oca. Do napada je došlo u prijepodnevnim satima, a kako vrijeme odmiče, curi sve više detalja o samom napadu.

“Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo”, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije, Ivica Vrdoljak.

Reporter portala Index.hr posjetio je mjesto na kojem je upucan Mamić. Razgovarao je s rođakom Zdravka Mamića, Mirom Mamićem.

“Čuli su se pucnjevi. Bila su dvojica napadača. Ja ih lično nisam vidio, ali vidio ih je Zdravkov vozač”, kazao je za Index Miro Mamić.

“Napravili su barikadu tamo u grmu, gdje su ga čekali vjerovatno par dana. Nisu znali koji će on tačno dan doći. Zdravkov auto je išao prvi, on je izašao iz automobila, vozač je zaključao vrata i onda su ispalili dva hica. Pogodili su njega i još jedan automobil”, priča svjedok napada za Index.

Dodaje da je Zdravko Mamić rekao: “Hvala Bogu da su mene pogodili, a ne nekoga drugoga”. Nakon toga su mu zaustavili krvarenje i odvezli ga u Tomislavgrad. Dodaje i da je Mamić bio dobre volje nakon toga i da je otišao za Zagreb.

“Nisam vidio jesu li napadači bili maskirani. Pobjegli su vjerovatno ovim putevima koji vode preko brda, ko će znati gdje su sada. Motorom su mogli otići bilo kamo”, zaključuje.