Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester City bez Brava do kraja sezone

Claudio-Bravo-611685

Josep Pep Guardiola do kraja sezone neće moći računati na golmana Claudija Brava zbog povrede mišića lista, javlja Anadolu Agency (AA).

Iskusni čileanski golman povrijedio se tokom prošlosedmičnog derbija protiv Manchester Uniteda na stadionu Etihad, koji je završio rezultatom 0:0. Stoga će do kraja sezone vjerovatno braniti Willy Caballero.

Guardiola je potvrdio i da će u današnjoj utakmici sa Crystal Palaceom biti bez Sergia Aguera, koji se povrijedio protiv Middlesborugha. Očekuje se da će sjajni argentinski napadač biti spreman do 13. maja i naredne premierligaške utakmice protiv Leicester Cityja.

“Aguero ne konkuriše za ovu utakmicu, ali možda bude spreman za Leicestre. Nećemo imati ni Johna Stonesa i Brava. Stones se možda vrati do kraja sezone, ali Bravo je izgubljen do kraja”, rekao je Guardiola za britanske medije.

Španski trener je dodao da u današnjem susretu neće igrati ni David Silva, koji je izvan stroja od 24. aprila.

Manchester City je trenutno četvrti na tabeli Premier lige sa 66 bodova, jednim više od petoplasiranog gradskog rivala Uniteda. “Građani” žele zadržati svoju trenutnu poziciju, kako bi izborili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Utakmicu sa Crystal Palaceom igraju danas pred svojim navijačima s početkom u 13.30 sati.