Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester City dovodi Mendyja iz Monaca za 58 miliona eura

Benjamin Mendy

Manchester City pristao je da plati 51 milion funti (skoro 58 miliona eura) Monacu za odbrambenog fudbalera Benjamina Mendyja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ova informacija potvrđena je iz francuskog šampiona, a britanski mediji tvrde da će 26-godišnji francuski reprezentativac otputovati za Los Angeles, gdje se menadžer Josep Pep Guardiola i njegovi fudbaleri pripremaju za novu sezonu. Mendy će u Sjedinjenim Američkim Državama proći ljekarski pregled, a zatim, ukoliko sve bude u redu, i da potpiše ugovor sa Manchester Cityjem.

Ukoliko se ovaj transfer realizuje Mendy će postati najskuplji odbrambeni fudbaler svijeta. Tako će preuzeti “titulu“ najskupljeg defanzivca od Kyle Walkera, koji je prije svega sedam dana stigao, također u City iz Tottenhama za 50 miliona funti (oko 56 miliona eura), ali sa bonusima.

Iako su mu tek 23 godine Mendyju će City biti četvrti klub u karijeri. Prethodno je igrao za Le Havre i Olympique Marseille iz kojeg je prešao u Monacu. U dresu reprezentacije Francuske odigrao je četiri utakmice.