Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premier liga

Manchester City i Arsenal podijelili bodove u derbiju kola

manchester city arsenal
Foto: Manchester City

U narednom kolu, Manchester City će dočekati Aston Villu, dok će Arsenal ugostiti Luton

U okviru 30. kola Premier lige u Engleskoj odigran je derbi kola na Etihadu između Manchester Citya i Arsenala. Utakmica je završena rezultatom 0:0. Građani su u ovu utakmicu ušli nakon neriješene utakmice protiv Liverpoola na Anfieldu, dok su Topnici upisali pobjedu protiv Brentforda na svom terenu.

Na prvu priliku se čekalo do 15. minute kada je Ake najbolje skočio, šutirao, ali je to Raya dobro obranio. Prijetio je Arsenal preko Jesusa u dva navrata, ali napadač nije bio precizan. Pep Guardiola se suočio s novom povredom, ovaj put je Nathan Aake napustio teren u 27. minuti utakmice, a umjesto njega u igru je ušao mladi Lewis.

Na pauzu se otišlo rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu su prvi zaprijetili domaći igrači preko Kovačića, ali je lopta otišla malo pored gola gostiju. Zaprijetio je Arsenal u 52. minuti kada je Saka dobro prošao po strani, ali na njegov ubačaj je zakasnio Jesus.

Guardiola je prvi izvršio izmjene u drugom dijelu utakmice kada su Doku i Grealish zamijenili Fodena i Kovačića. Arteta je pet minuta poslije ubacio Parteya i Tomiyasua umjesto Jorginha i Kiwora. Doku je zaprijetio u 82. minuti utakmice, ali njegov udarac odlazi pored gola. Minut kasnije, Trossard je pokušao šutirati, ali je Ortega uspio obraniti.

U narednom kolu, Manchester City će dočekati Aston Villu, dok će Arsenal ugostiti Luton.

Manchester City – Arsenal 0:0