Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraživanje CEIS-a

Manchester City i United imaju ekipe vrijedne više od milijardu eura

Nedavno istraživanje, koje je provedeno pokazalo je da je treći na listi još jedan engleski klub, londonski Chelsea, koji bi u slučaju prodaje svih igrača, prema CEIS-u, zaradio 946 miliona eura

Novo istraživanje koje je proveo Fudbalski opservatorij Centra za sportske studije (CEIS) je pokazalo da dva kluba iz Manchestera, City i United imaju najvrijednije ekipe u Evropi. Oba fudbalska kluba iz Manchestera imaju ekipe koje vrijede više od milijardu eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Manchester City ima najvrjedniji tim u Evropi s procijenjenom cijenom igrača od 1,28 milijardi eura, a najbliži mu je gradski rival United sa ekipom vrijednom 1,214 milijardi eura, naveli su iz Fudbalskog opservatorija CIES-a.

Nedavno istraživanje, koje je provedeno pokazalo je da je treći na listi još jedan engleski klub, londonski Chelsea, koji bi u slučaju prodaje svih igrača, prema CEIS-u, zaradio 946 miliona eura.

Među prvih deset po vrijednosti tima su još: Barcelona 896 miliona eura, Bayern Minhen 890, Liverpool 868, Real Madrid 846, Paris Saint-Germain 808, Borussia Dortmund 687 i Atletico Madrid 662.

Kada je riječ o pet najjačih evropskih nacionalnih fudbalskih liga naravno najskuplje igrače ima Premier liga Engleske. CEIS je procijenio da je vrijednost igrača u Premier ligi 8,9 milijardi eura. Španska La Liga je druga sa vrijednošću igrača od 5,3 milijarde eura, a slijede njemačka Bundesliga sa 4,5 milijarde, italijanska Serija A sa 4,4 milijarde i francuska Ligue 1 sa 3,4 milijarde.