Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester City ozvaničio dolazak Laportea za 65 miliona eura

aymeric-laporte

Fudbalski klub Manchester City nastavio je s dovođenjem skupih igrača. “Građani” su danas ozvaničili dolazak francuskog defanzivca Aymerica Laportea iz Athletic Bilbaa za 65 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Francuski fudbaler je šesto ovosezonsko pojačanje Cityja, a potpisao je ugovor do 2023. godine. S druge strane, transfer za Athletic predstavlja klupski rekord, jer je Laporte najskuplji igrač kojeg su ikada prodali.

“Veoma sam sretan što sam ovdje. Manchester City je klub s velikim ambicijama i jedan od najboljih u Evropi. Radujem se što ću raditi s Josepom Guardiolom i daću sve od sebe da pomognem klubu da ostvari uspjeh. Puno mi znači što je klub pokazao da vjeruje u mene i jedva čekam da počnem novu epizodu u mojoj karijeri”, kazao je 23-godišnji Laporte za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Laporte je u Athletic stigao sa 16 godina, a debi za prvi tim ostvario je dvije godine kasnije. U dresu baskijskog kluba odigrao je 222 takmičarske utakmice i postigao deset golova. Prošao je sve starosne selekcije Francuske, ali za seniorsku reprezentaciju još uvijek nije debitovao.