Manchester City ponudit će 116 miliona eura za Messija

messi

Engleski nogometni klub Manchester City spreman je na ljeto platiti rekordnih 116 miliona eura za Barceloninog napadača Lionela Messija, što bi bio najvrijedniji transfer u povijesti nogometa, piše britanski The Mirror, prenosi HRT.

Manchester City, kojeg vodi bivši Messijev trener Pep Guardiola, davao bi Argentincu godišnju plaću od 30 miliona eura do ljeta 2021. godine. Za usporedbu, Real Madrid prema novom ugovoru plaća Cristiana Ronalda oko 21 miliona eura godišnje.

Messijev ugovor s Barcelonom istječe na ljeto 2018. godine, a klupski predsjednik Josep Bartomeu je izjavio prošle sedmice kako će 29-godišnji napadač završiti karijeru u prvaku Španije. On za Barcelonu igra od 2004. godine i već se sedmicama govori o produženju ugovora, ali pregovori nisu zaključeni.

Među direktorima Manchester Citija su Txiki Begiristain i Ferrán Soriano, koji su s Messijem proveli nekoliko sezona u katalonskom klubu.

Ljetošnji transfer francuskog veznog igrača Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United, težak 105 miliona eura, najveći je dosadašnji transfer u nogometu. On je nadmašio prelazak Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid za 101 milion eura, te raniji transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real Madrid za 96 miliona eura.

Predsjednici njemačkih nogometnih klubova Bayerna i Borussije izjavili su prošle sedmice kako su engleski i španski klubovi napuhali cijene nogometaša te da to nastavljaju raditi.