Fudbal

Manchester United će za Neymara Barceloni ponuditi 215 miliona eura

24/08/2015

Tokom proteklog vikenda engleski tabloid Sun izašao je s pričom kako Manchester United sprema mega-ponudu za zvijezdu Barcelone, Neymara, no nisu precizirali o kojem bi se iznosu radilo.

Brazilski list Globo Esporte očito je bolje informiran, budući da su izašli s pričom kako su bogataši s Old Trafforda spremni iskeširati nevjerovatnih 215 miliona eura! Da ovu cifru malo stavimo u perspektivu, toliko košta novi, ultra-moderni, Boeing 787 u osnovnom paketu, a čini se da u najmanju ruku odgovara iznosu Neymarove odštetne klauzule.

Globo je inače prilično pouzdan izvor informacija – ranije ovog ljeta su objavili priču o transferu Firmina u Liverpool, što se kasnije i ostvarilo

Dodatna zanimljivost u cijeloj priči je i činjenica da niko u biti ne zna koju tačno cifru je Bracelona 2013. godine platila za Neymara Santosu i svim uključenima u transfer, koji je zbog sumnjivih okolnosti bio i pod istragom španskih vlasti. U svakom slučaju, Transfermarkt navodi kako je bilo riječ o 83,5 miliona eura.

Neymar je u dvije sezone u Barçi zabio 54 gola u 92 nastupa te zajedno s Messijem i Suarezom tvori opaki MSN, najefikasniji trio u istoriji Španije (prošle sezone zabili su 122 gola). Teško da bi se Katalonci odrekli svoje zvijezde, ali uz ovakvu ponudu – ko zna.

Naime, samo bi taj novac gotovo bio dovoljan za željenu, a često odgađanu obnovu Camp Noua, koja bi po projektu uglednog arhitekta Normana Fostera iz 2007. godine koštala 250 miliona eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.