Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United Danskoj bez Rooneya, navijači najavili proteste

Wayne Rooney of Manchester United looks dejected during the Barclays Premier League match between Manchester United and Manchester City played at Old Trafford Stadium, Manchester on October 25th 2015

Manchester United je otputovao znatno oslabljen na gostovanje Mitjyllandu u prvom susretu šesnaestine finala Lige Evrope. Osim toga, navijači “crvenih đavola” najavili su proteste u Danskoj zbog enormno visokih cijena ulaznica za ogled koji će se u četvrtak igrati na Herning Areni.

Louis van Gaal, menadžer Uniteda, javnosti nije dao objašnjenje zbog čega je odlučio da ne povede kapitena na važan susret Lige Evrope. U klupskom saopštenju navodi se kako će razlog objaviti na press konferenciji uoči utakmice.

U timu neće biti ni italijanskog defanzivca Mattea Darmianija, koji se povrijedio proteklog vikenda protiv Sunderlanda. Stoga će priliku za debi u prvom timu čekati mladići Regane Poole, Joe Riley i James Weir, koji su bili među putnicima u avionu za Dansku.

Kada su u pitanju navijači Uniteda oni su ogorčeni zbog cijene karte od 91 eura za susret na Herning Areni.

“Cijena od 91 eura za utakmicu Lige Evrope je ‘zelenaštvo’. Cijena karte za sve tri gostujuće utakmice Uniteda u Ligi šampiona ove sezone iznosila je 96 eura. Mitjyilland pljačka 800 navijača Uniteda koji će putovati na ovo gostovanje. Zar su navijači našeg kluba tri puta bogatiji od navijača Southamptona”, zapitao se Andy Mitten, autor i izdavač fanzina “United We Stand”.

Mitjyilland se u play-offu za Ligu Evrope u augustu prošle godine sastao sa Southamptonom, a cijena ulaznica za taj susret bila je 28 eura. Navijači Manchestera nisu precizirali na koji će način protestvovati, jedino se zna da su pripremili transparent na kojem piše “Scamdinavia”. Scam na engleskom znači prevara.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope iznmeđu Mitjyilanda i Manchester Uniteda igraće se 18. februara sa početkom u 19 sati.