Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United dobio priliku da dovede Jamesa Rodrigueza

james rodriguez

Fudbalski klub Manchester United, prema navodima britanskih medija, dobio je priliku da kupi Jamesa Rodrigueza (25), veznog fudbalera Real Madrida, javlja Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da će kolumbijski reprezentativac napustiti Real tokom ljeta, jer nije zadovoljan minutažom koju mu pruža za igru trener Zinedine Zidane. Iako je “kraljevski klub” prije tri godine za dolazak Rodrigueza iz Monaca platio 83 miliona eura, mediji navode da bi u slučaju odlaska igrača u Manchester pristao na obeštećenje od 58 miliona eura.

U cijelu priču se dobro uklapa i Rodriguezov agent Jorge Mendes, koji je ujedno zastupnik i Joseu Mourinhu, menadžeru Uniteda. Uz to Mourinho je nedavno najavio da se sprema za “ljetnu pijacu” kako bi ojačao svoj tim.

“Siguran sam da, na kraju ljeta, nećemo imati moj prvi izbor, jer je teško uspjeti u svakom pokušaju dovođenja određenog igrača. Ali, siguran sam da ćemo napraviti nešto zanimljivo i nešto čime ćemo poboljšati naš tim za narednu sezonu. Nisam glup menadžer, koji će reći dao sam imena igrača koje želim i morate mi dovesti te igrače. Dao sam imena, dao sam opcije, odnosno druge opcije u slučaju da prvu nije moguće realizovati. Sve informacije dajem na osnovu mojih analiza, iskustva i projekcije za budućnost”, rekao je Mourinho.

Rodriguez je od dolaska u Real Madrid odigrao 109 takmičarskih utakmica i postigao 36 golova. Prethodno je igrao za kolumbijski Envigado, argentinski Banfield, te u Evropi za Porto i Monaco. U dresu reprezentacije Kolumbije odigrao je 54 utakmice uz 19 pogodaka.