50 miliona funti

Manchester United dovodi Wan-Bissaku iz Crystal Palacea

wan bissaka

S Wan-Bissakom klub s Old Trafforda dogovorio je dugogodišnji ugovor prema kojem će desni bek zarađivati 80.000 funti

Manchester United je postigao dogovor s Crystal Palaceom o prelasku 21-godišnjeg fudbalera Aarona Wan-Bissake, javili su ugledni britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klubovi su dogovorili obeštećenje u iznosu 50 miliona funti (oko 56 miliona eura), a mladi reprezentativac Engleske bi prije odlaska na odmor trebao proći ljekarski pregled.

S Wan-Bissakom klub s Old Trafforda dogovorio je dugogodišnji ugovor prema kojem će desni bek zarađivati 80.000 funti (oko 90.000 eura) sedmično. Trenutno sjajni mladi fudbaler zarađuje 10.000 funti (oko 11.000 eura) sedmično po čemu je najslabije plaćeni igrač prvog tima Crystal Palacea.

Ukoliko prođe ljekarski pregled i potpiše ugovor Wan-Bisaka će postati drugo pojačanje Uniteda u ljetnom prelaznom roku. Prethodno je iz Swanseaja doveden, također, 21-godišnji Velšanin Daniel James za 15 miliona funti (oko 17 miliona eura).

Wan-Bissaka je u omladinsku akademiju Palacea stigao s 11 godina, a za prvi tim je debitovao 2018. godine. Za “orlove” je odigrao 46 takmičarskih utakmica, od čega 39 prošle sezone.