Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žele ga se riješiti

Manchester United nudi Maguireu 10 miliona funti da ode iz kluba

Foto: Screenshot/YouTube

Najskuplji defanzivac u historiji nogometa posljednjih je godina postao predmet sprdnje zbog nespretnih reakcija koje su United dovodile do gubitka bodova

Manchester Uniteda ovog ljeta želi se riješiti Harryja Maguirea, velikog kiksera i najskupljeg defanzivca u historiji nogometa.

Daily Mail piše da su u Unitedu toliko očajni da su spremni isplatiti engleskom reprezentativcu 10 miliona funti samo da napokon ode iz kluba. U Unitedu je od 2018. godine kada je doveden za 80 miliona funti. Ima još dvije godine ugovora prema kojem zarađuje skoro 200 hiljada funti sedmično.

Ispao i iz reprezentacije

Ove sezone je od prve minute zaigrao u samo 16 od 61 utakmice te je tek peta opcija menadžeru Eriku ten Hagu na poziciji stopera. Prošle sedmice je engleski selektor Gareth Southgate poručio Maguireu da mora više igrati ako želi zadržati mjesto u reprezentaciji.

Najskuplji defanzivac u historiji nogometa posljednjih je godina postao predmet sprdnje zbog nespretnih reakcija koje su United dovodile do gubitka bodova.

Danas se pojavila informacija i da United pokušava nagovoriti Maguirea da ode u Chelsea kao dio transfera Masona Mounta.